Fairview Townhomes
photo of Fairview Townhomes

South Elevation

Click any image to scroll through group in a larger format

photo of mezzanine

mezzanine

photo of living area

living area

photo of second floor living

second floor living

photo of rear elevation

north elevation

photo of stairs

stairs

photo of rear deck and side entrance

rear deck and side entrance

photo of living area from 3rd floor

living area from 3rd floor


This twin townhouse project is set back from the street by means of an exterior deck above the garage, The deck, an extension of the living room, buffers the living space from the busy street. The third floor balcony and study cantilever over the deck and provide shade for the large living room windows. The interior spaces are organized around a split-entry; that is, the public entrance off the street is into a space that is in between the first and second floor, bypassing the bedrooms on the first floor. The second floor is completely open with kitchen, dining, and living rooms together. The study on the third floor overlooks the living room below. Complementary colors were used for the façade composition. Featured in Texas Architect May 2001. 2004 Merit Award AIA Houston.